Frikadeller i tomatsås

Det här är en förenkling av ett recept från Linas matkasse. Godare utan fänkål, enklare och snabbare.

Ingredienser

250 g Köttfärs
1 st Ägg
1 dl Ströbröd
1.5 dl Mjölk och eller fil/yogurt
Kryddor
1 st Vitlöksklyfta
1 pkt Passerade tomater
Tabasco
Spagetti
1 st Paprika

Instruktioner

  1. Blanda: köttfärs, ströbröd, kryddor, mjölkprodukter, ägg och pressad vitlöksklyfta Gör köttbullar.
  2. Koka pastan med buljongtärning i vattnet
  3. Lägg tomater, buljongtärning och lite Tabasco i en stor kastrull och slå på plattan. Se till att du vet vart locket är. :)
  4. När tomaterna börjar puttra, lägg i köttbullarna, vrid ner värmen och lägg på locket.
  5. Ok, nu får man inget och göra så man kan lika gärna fixa lite sallad. Ta en paprika och skär upp
  6. Med största sannolikhet är köttbullarna klara när pastan är klar.

Tips

Jag tyckte rosmarin och koriander gjorde sig väldigt bra i köttbullarna. Glöm inte saltet! Om man faktiskt blir sugen på fänkål: strimla och lägg i såsen innan köttbullarna läggs ner. Piffar till det lite, tycker jag. Lök strimlad i såsen ger lite fibrer och piffar till annars.

Ratings for this recipe

Vidde om Frikadeller i tomatsås

Rated: 2017-08-19 12:14 Cooked: 2017-08-18 Meal: dinner

Lätt
Snabbt
Gott

Jag satte ajvar och strimlad lök i tomatsåsen. Till det hade jag grön ärtpasta. De var lite mjöliga, men det blev en väldigt god maträtt!