Pasta med kyckling mozzarella och grönkål

Ingredients

2 st Kycklingfilé
2 st Grönkålsblad
400 g Pasta
2 st ägg
2 st Vitlöksklytor
0.5 dl Mjölk
1 pkt Mozarella
Kryddor: salt, peppar, örter

Instructions

  1. Ingredienser: matolja
  2. Skär kycklingen i skivor Gnugga in pressad vitlök och peppar i kycklingen. Slå på pastavatten Riv grönkålen, ta bort det grova skaftet i mitten. Häll en matsked matolja över kycklingen och blanda väl Värm stekpannan med olja till hög temperatur, sänk sedan till 3:an (av 6) och låt värmen sjunka innan kycklingen läggs i Lägg i pastan i vattnet När kycklingen fått färg runtom, lägg grönkålen ovanpå och lägg ett lock över stekpannan. Det behöver inte passa perfekt, det går bra med vad lock som helst du har i köket som täcker stekpannan. Sänk eventuellt värmen ytterligare. vispa 2 ägg och en halv deciliter mjölk tillsammans med örter (vilka du känner för) och salt Riv ner mozarellan i äggblandningen När pastan är al dente, häll av vattnet och häll äggblandningen över. Rör omedelbart om och ställ tillbaka kastrullen på plattan (sänk värmen) Kontrollera att kycklingen är genomstekt och häll allt i stekpannan ner i pastakastrullen Rör om igen. Servera!

Tip

Jag tror sparris skulle vara gott som tillbehör till detta