Makaroner och köttfärssås
En klassiker i det svenska köket
Ingredients
400 g | Nötfärs |
1 st | Gul lök |
1 pkt | Krossade tomater |
2 dl | Grädde |
4 dl | Makaroner (okokta) |
Kinesisk soya | |
1 st | Paprika |
3 st | Morötter |
Instructions
- Sätt på vatten till makaronerna och hacka löken.
- Stek köttfärsen lätt och lägg till löken i stekpannan. Krydda eventuellt efter smak.
- Koka makaroner enligt instruktioner på förpackningen.
- När allt fått färg i stekpannan, häll i krossade tomater och grädde. Krydda eventuellt efter smak och smaka av med soya.
- Låt allt sjuda tills makaronerna är klara eller tills du känner dig nöjd.
- Skär paprika och morötter och servera i en skål.
Tip
Man kan ju ha i morötter, paprika, majs och annat i köttfärsen för mer nyans
[-Hide comments-]
Add a comment