Vietnamesisk nudelsallad med räkor
Vietnamesisk nudelsallad med räkor är en fräsch salladsrätt med härligt krisp i grönsakerna! Rätten består av bland annat räkor, risnudlar, sockerärter, knipplök och pak choy och smaksätts med ingefära, lime och sambal oelek. Servera den härliga nudelsalladen med japansk soja och gärna ett gott bröd. Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013.
Source: Vietnamesisk nudelsallad med räkor | Recept ICA.se
Ingredients
720 g | Burkar räkor i lake |
1 st | Gul paprika |
250 g | Nudlar, ris |
75 g | Sockerärtor |
0.5 st | Knippe knipplök |
250 g | Pak choy |
1 tbsp | Olja |
1 st | Lime |
1.5 tbsp | Finriven ingefära |
1 tsp | Sambal oelek |
Salt | |
Peppar |
Instructions
- Häll av laken från räkorna och låt dem rinna av.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men håll dem varma.
- Kärna ur paprikan. Strimla den, sockerärtor och lök. (kan läggas i ett och samma fat tills senare)
- Strimla pak choy och stek i oljan i en stekpanna på hög värme tills den börjar få lite färg.
- Vänd ner paprikan, sockerärtorna och löken. Ta av från värmen.
- Pressa saften ur limen. Vispa ihop limesaften med ingefära och sambal oelek i en stor skål.
- Vänd ner nudlarna i dressingen. Blanda ner grönsaker och räkor. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med japansk soja och ett gott bröd.
Tip
Ratings for this recipe
Vidde about Vietnamesisk nudelsallad med räkor
Rated: 2018-11-22 20:19 Cooked: 2018-11-26 Meal: dinner
[-Hide comments-]
Add a comment