Zucchiniplättar
Source: Zucchiniplättar | Recept ICA.se
Ingredients
2 st | Zucchini |
2 st | Gul lök |
3 tbsp | Olivolja |
3 st | Ägg |
3 tbsp | Dinkelmjöl siktat |
5 st | Vitloksklyftor |
200 g | Fårost |
1 dl | Hackad bladpersilja |
0.5 dl | Hackad mynta |
1 dl | Hackad dill |
0.5 tsp | Tabasco |
Matfett till stekning | |
2 tsp | Flingsalt |
2 pinch | Peppar |
Instructions
- Grovriv zucchini. Lägg i ett durkslag och strö över 1/2 av flingsaltet. Ställ åt sidan och låt vätskan dras ut.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs försiktigt i olivoljan tills det blir mjukt.
- Vispa äggen lätt med dinkelmjöl. Smula ner osten. Blanda i örterna, lökfräset, tabasco, resterande flingsalt och peppar.
- Krama ut så mycket vätska som det går från zucchinin. Vänd ner zucchinin i äggsmeten. Låt smeten vila 5 minuter.
- Hetta upp kokosolja eller smör i en stekpanna eller en plättlagg. Stek små plättar av smeten. Servera med en stor grönsallad och yoghurtdippsås.
Tip
Dessa är jättesvåra att få till i stekpanna, så jag skulle rekommendera att ta i smör i smeten och/eller spraya med olja och steka dem på en plåt i ungnen istället.
[-Hide comments-]
Add a comment