Lax i ugn med dillpesto
Jag slumpade fram det här receptet på IBM Chef Watson och gjorde min egen tolkning. Det blir ett experiment när vi lagar det här! =)
OBS: Kom ihåg att tina fisken innan! Det tar inte jättelång tid i ljummet vatten.
Ingredients
4 st | Lax fryst i bit |
Olja | |
3 st | Dill msk |
Grön kardemumma | |
1 | Ingefära tsk |
1 | Limesaft msk |
Kummin | |
Peppar | |
12 st | Potatis |
1 dl | Pinjenötter |
Instructions
- Börja med att sätta på potatis. Värm 1 msk olja i en stor nonstick stekpanna på medelhög värme.
- Lägg i pinjenötter; fräs.
- Överför pinjenötter till hushållspapper för att torka och svalna. Spara oljan i stekpannan till senare.
- Kör 6 msk pinjenötter, dill, lite grön kardemumma och skalad ingefära i en matberedare.
- Med maskinen igång, tillsätt gradvis 1 msk limesaft, lite av oljan och sedan 1/4 dl vatten.
- Smaka av peston med kummin, peppar, och mer limesaft, om så önskas.
- Smörj en form med resten av oljan från stekpannan. Lägg i laxbitarna.
- Krydda laxfiléer med kummin och peppar.
- Baka färdiga tinade bitar av lax i 150 grader i mitten av ugnen ca 15 – 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 56 grader.
- Placera filéer på tallrikar, skeda pesto över och garnera med pinjenötter.
- Servera med kokt potatis.
[-Hide comments-]
Add a comment