Lax i ugn med dillpesto

Jag slumpade fram det här receptet på IBM Chef Watson och gjorde min egen tolkning. Det blir ett experiment när vi lagar det här! =)

OBS: Kom ihåg att tina fisken innan! Det tar inte jättelång tid i ljummet vatten.

Ingredients

4 st Lax fryst i bit
Olja
3 st Dill msk
Grön kardemumma
1 Ingefära tsk
1 Limesaft msk
Kummin
Peppar
12 st Potatis
1 dl Pinjenötter

Instructions

  1. Börja med att sätta på potatis. Värm 1 msk olja i en stor nonstick stekpanna på medelhög värme.
  2. Lägg i pinjenötter; fräs.
  3. Överför pinjenötter till hushållspapper för att torka och svalna. Spara oljan i stekpannan till senare.
  4. Kör 6 msk pinjenötter, dill, lite grön kardemumma och skalad ingefära i en matberedare.
  5. Med maskinen igång, tillsätt gradvis 1 msk limesaft, lite av oljan och sedan 1/4 dl vatten.
  6. Smaka av peston med kummin, peppar, och mer limesaft, om så önskas.
  7. Smörj en form med resten av oljan från stekpannan. Lägg i laxbitarna.
  8. Krydda laxfiléer med kummin och peppar.
  9. Baka färdiga tinade bitar av lax i 150 grader i mitten av ugnen ca 15 – 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 56 grader.
  10. Placera filéer på tallrikar, skeda pesto över och garnera med pinjenötter.
  11. Servera med kokt potatis.

Tip

Ratings for this recipe

Vidde about Lax i ugn med dillpesto

Rated: 2018-10-16 19:57 Cooked: 2018-10-12 Meal: dinner

Easy
Fast
Tasty