Vegetariska nachos

Source: Nachos med kryddiga svarta bönor | Recept ICA.se

Ingredienser

1 st Rödlök
1 st Vitlöksklyfta
Olja
0.5 msk Sambal oelek
2 msk Tomatpuré
0.5 dl Vatten
0.5 tsk Salt
3 st Tomater
1 st Grön paprika
1 st Lime
Salt och peppar
760 g Kokta svarta bönor
200 g Nachochips
150 g Riven prästost
2 st Avokado
340 g Majskorn
0.5 st Isbergssalladshuvud
1.5 dl Gräddfil

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bönor: Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften av rödlöken och all vitlök i oljan i en stekpanna.
  4. Sänk värmen och rör ner bönor, sambal oelek, tomatpuré och vatten. Låt det bli varmt och krydda med salt.
  5. Salsa: Skär tomaterna i små tärningar. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Blanda tomathacket med resten av rödlöken och paprikan. Pressa över limesaft och rör i olja, smaka av med salt och peppar.
  6. Nachos: Häll ut chipsen på en plåt och fördela på bönröran och sist osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Tillbehör: Dela, kärna- och gröp ur avokadorna och skär dem i bitar. Låt majsen rinna av och skär salladen i strimlor.
  8. Strö avokado, majs och sallad på plåten och servera med salsa och gräddfil.

Tips

Ratings for this recipe

Vidde om Vegetariska nachos

Rated: 2017-11-03 09:51 Cooked: 2017-10-28 Meal: dinner

Lätt
Snabbt
Gott