Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten
http:// 56kilo. se/grekisk-vegetarisk-pizza-pa-blomkalsbotten
Ingredients
1 st | Blomkålshuvud |
1 st | ägg |
0.5 dl | Parmesanost |
Salt | |
Svartpeppar | |
örtkryddor | |
Pizzasås | |
1 pkt | Mozarella |
Fetaost | |
Rödlök | |
Tomat | |
Grön paprika | |
Kalamata oliver | |
Grön sparris | |
Färsk rosmarin |
Instructions
- Pizzabotten 1 mediumstort blomkålshuvud 1 ägg 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften mozarella) 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1-2 tsk heureka krydda alternativt valfria örter Topping Pizzasås Mozzarella Fetaost rödlök tomat grön paprika Kalamata oliver grön sparris Inlagd kronärtskocka Efter gräddning, färsk rosmarin
- Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare till fint mjöl. Mikra i 8 minuter, låt svalna. I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan! (Recceptförfattaren ber sin man göra det "hehe") I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg. Platta ut degen på bakpapper. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul. Addera till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. Smaklig spis!
[-Hide comments-]
Add a comment