Svamp-paj med körsbärstomater

Ganska enkelt när man är sugen på svamp och framförallt en god paj

Source: Paj med cocktailtomater och svamp – Tasteline

Ingredients

1 st Gul lök
0.5 pkt Körsbärstomater
1 st Vitlöksklyftor
1 dl Riven ost
3 dl Ägg
3 dl Grahamsmjöl
2 tbsp Vatten
10 st Svamp
2 dl Mjölk
Salt
Peppar

Instructions

  1. 1. Hacka ihop mjöl och 120 g smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
  3. Smörj en form med 5 g smör och tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk plus svartpeppar och salt.
  5. Riv osten, halvera coctailtomaterna och skiva vitlök och champinjoner. Hacka den gula löken
  6. Fräs champinjoner, hackad lök och vitlök i lite smör och kryddpeppar.
  7. Lägg svampen och tomathalvorna i pajskalet, strö över ost och häll över äggstanningen. Grädda i ca 25 minuter

Tip

Svampen kan vara champinjoner eller fryst svampmix eller vad man har hemma eller är sugen på!

Ratings for this recipe

Vidde about Svamp-paj med körsbärstomater

Rated: 2017-05-30 16:45 Cooked: 2017-05-29 Meal: dinner

Easy
Fast
Tasty

Grahamsmjölet gör att det känns lite nyttigare och passar väldigt bra till svampen.