Svamp-paj med körsbärstomater
Ganska enkelt när man är sugen på svamp och framförallt en god paj
Source: Paj med cocktailtomater och svamp – Tasteline
Ingredients
1 st | Gul lök |
0.5 pkt | Körsbärstomater |
1 st | Vitlöksklyftor |
1 dl | Riven ost |
3 dl | Ägg |
3 dl | Grahamsmjöl |
2 tbsp | Vatten |
10 st | Svamp |
2 dl | Mjölk |
Salt | |
Peppar |
Instructions
- 1. Hacka ihop mjöl och 120 g smör till en grynig massa.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
- Smörj en form med 5 g smör och tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.
- Vispa ihop ägg och mjölk plus svartpeppar och salt.
- Riv osten, halvera coctailtomaterna och skiva vitlök och champinjoner. Hacka den gula löken
- Fräs champinjoner, hackad lök och vitlök i lite smör och kryddpeppar.
- Lägg svampen och tomathalvorna i pajskalet, strö över ost och häll över äggstanningen. Grädda i ca 25 minuter
Tip
Svampen kan vara champinjoner eller fryst svampmix eller vad man har hemma eller är sugen på!
Ratings for this recipe
Vidde about Svamp-paj med körsbärstomater
Rated: 2017-05-30 16:45 Cooked: 2017-05-29 Meal: dinner
Grahamsmjölet gör att det känns lite nyttigare och passar väldigt bra till svampen.
[-Hide comments-]
Add a comment