Udon
Lite pillrigt, men gott.
Ingredients
250 g | Vetemjöl |
15 st | Champinjoner |
100 g | Skinka |
Salt | |
1 st | Buljongtärning |
Smör | |
Spiskummin | |
Kryddpeppar | |
Peppar | |
Olja | |
Lök | |
Grön vitkål |
Instructions
- Knåda ihop 200g mjöl, lite salt, olja och vatten till en deg. Ta lite vatten i taget tills du får en lättknådad deg. Lägg i en plastpåse eller plastfolie och låt ligga i kylen i minst en halvtimme.
- Hacka en halv lök och skär champinjoner och skinka i skivor/strimlor. Stek i smör och krydda med spiskummin, krydd- och svartpeppar.
- Kavla ut degen. Lägg ordentligt med mjöl på och rulla ihop. Skär rullen i skivor och rulla ut strimlorna som blir.
- Lägg strimlorna i kokande vatten med en buljongtärning i. Låt koka upp. Tillsätt champinjoner och skinka mot slutet.
- Lägg i strimlad kål och servera allt som soppa.
Tip
Degen görs helst dagen före, men det fungerar bra att göra den bara en halvtimme innan också. Äter man detta ofta märker man skillnaden, annars inte. Strimlor av kinakål eller annan kål är gott att ha i också.
[-Hide comments-]
Add a comment