Ugnsbakad omelett med grönkål

Source: Omelett - Tidskriften Fjäderfä

Ingredients

100 g Grönkål
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
5 st ägg
2 dl Mjölk
Rivet skal av en halv citron
1 dl Riven lagrad ost
Rapsolja
Nymald svartpeppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa eller finhacka grönkålen
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs lök, vitlök och grönkål i rapsolja.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och rivet citronskal. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg grönkålsblandningen i en smord, ugnsfast form. Häll på äggstanningen.
  7. Strö på den rivna osten och grädda i cirka 30-40 minuter tills smeten stannat och omeletten fått fin färg.

Tip

Glöm inte krydda äggstanningen!

Ratings for this recipe

Vidde about Ugnsbakad omelett med grönkål

Rated: 2017-02-10 22:33 Cooked: 2017-02-10 Meal: dinner

Easy
Fast
Tasty

Vi hade en massa trasiga ägg, så vad gör man om inte omelett? Så himla bra med lättlagad och nyttig mat. Sköter sig ju nästan själv i ugnen och så får man till något med grönkålen också.