Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré

Glöm inte att tina fisken innan!

Source: Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré

Ingredients

600 g Rödspätta eller rödtunga
60 g Purjolök
2 tbsp Smör
1 tsp Majsstärkelse
2 tsp Salt
750 g Potatis
1 dl Syrad grädde
1 dl Vatten
0.5 dl Hackad färsk dill

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla purjolöken och fräs den i en kastrull i hälften av smöret. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och låt koka ihop ca 3 min. Tillsätt syrad grädde och majsstärkelse. Låt såsen sjuda ca 2 min. Tillsätt hälften av saltet.
  3. Vik fisken och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över resten av saltet. Häll över såsen. Tillaga långt ner i ugnen ca 25 min tills fisken har en innertemperatur på 55-60°.
  4. Skala och koka potatisen mjuk. Värm den syrade grädden med vatten och smör. Vispa sönder potatisen och häll ner den syrade gräddblandningen och smaka av med salt. Strö över dillen.
  5. Servera fiskgratängen med potatispurén.

Tip