Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré
Glöm inte att tina fisken innan!
Source: Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré
Ingredients
600 g | Rödspätta eller rödtunga |
60 g | Purjolök |
2 tbsp | Smör |
1 tsp | Majsstärkelse |
2 tsp | Salt |
750 g | Potatis |
1 dl | Syrad grädde |
1 dl | Vatten |
0.5 dl | Hackad färsk dill |
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Strimla purjolöken och fräs den i en kastrull i hälften av smöret. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och låt koka ihop ca 3 min. Tillsätt syrad grädde och majsstärkelse. Låt såsen sjuda ca 2 min. Tillsätt hälften av saltet.
- Vik fisken och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över resten av saltet. Häll över såsen. Tillaga långt ner i ugnen ca 25 min tills fisken har en innertemperatur på 55-60°.
- Skala och koka potatisen mjuk. Värm den syrade grädden med vatten och smör. Vispa sönder potatisen och häll ner den syrade gräddblandningen och smaka av med salt. Strö över dillen.
- Servera fiskgratängen med potatispurén.
[-Hide comments-]
Add a comment