Kycklingsallad med apelsin och nötter

Source: Kycklingsallad med apelsin och nötter

Ingredients

500 g Kycklingbröstfilé
1 st Palsternacka
2 st Morötter
2 dl Dinkel hel
1 st Apelsin
65 g Blandad grönsallad
2 tbsp Olivolja
1 dl Hasselnötter
1 tsp Flingsalt
2 dl Gräddfil

Instructions

  1. MINST 12 TIMMAR FÖRE: Blötlägg dinkel Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
  2. Salta, peppra och stek kycklingfiléerna i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Låt svalna.
  3. Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren.
  4. Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt.
  5. Skala apelsinen och skär i bitar.
  6. Skär kycklingfiléerna i skivor.
  7. Rosta nötterna i torr, varm stekpanna.
  8. Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja. Lägg på kycklingen. Strö över salt och nötter. Servera med såsen.

Tip

Ratings for this recipe

Vidde about Kycklingsallad med apelsin och nötter

Rated: 2018-06-01 07:05 Cooked: 2018-05-29 Meal: dinner

Easy
Fast
Tasty

Testade dinkeln den här gången. Jag fattade inte vad som gör dinkel bättre än matvete? Det senare är ju grymt mer snabblagat!