Indisk köttfärsgryta
Source: Indisk köttfärsgryta
Ingredients
600 g | Blandfärs |
1 tbsp | Rapsolja |
0.5 st | Purjolök, grovstrimlad |
3 st | vitlöksklyftor, finhackade |
100 g | Torkade aprikoser, grovhackad |
1 tbsp | curry |
1 pinch | Malen kardemumma |
1 pkt | Kokosmjölk |
2 dl | Röda linser |
Grönsallad | |
Kokt ris | |
Naanbröd, ev |
Instructions
- Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.
- Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut.
- Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
- Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme.
- Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
- Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.
Tip
Man kan byta ut köttfärsen mot lammfärs om man så önskar.
[-Hide comments-]
Add a comment