Chili con carne med grönsaker

Source: Chili con carne

Ingredients

60 g Rucola
2 dl Minifraiche
Sambal oelek
400 g Krossade tomater
1 st Vitlöksklyfta (pressad)
Salt
400 g Stora vita bönor
1 tbsp Smör
200 g Zucchini
1 st Paprika
1 st Gul lök
400 g Nötfärs

Instructions

  1. Ingredienser: 400 g nötfärs 1 gul lök 1 paprika 200 g zucchini 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82% 1 burk stora vita bönor à 400 g 1 tsk salt 1 pressad vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater à 400 g ½ tsk sambal oelek 2 dl Arla Köket minifraiche 60 g rucola
  2. Skala löken.
  3. Kärna ur paprikan.
  4. Skär lök, paprika och zucchini i bitar.
  5. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig.
  6. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.
  7. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av.
  8. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek.
  9. Låt allt koka några minuter. Servera med minifraiche och rucolasallad.
  10. Receptet ska ge 4 portioner. Näringsvärden, per port inkl tillbehör: Energi: 390 kcal Protein: 34 g Kolhydrater: 24 g Fett: 14 g

Tip

Ratings for this recipe

Vidde about Chili con carne med grönsaker

Rated: 2017-08-18 10:05 Cooked: 2017-07-30 Meal: dinner

Easy
Fast
Tasty