Chili con carne med grönsaker
Source: Chili con carne
Ingredients
60 g | Rucola |
2 dl | Minifraiche |
Sambal oelek | |
400 g | Krossade tomater |
1 st | Vitlöksklyfta (pressad) |
Salt | |
400 g | Stora vita bönor |
1 tbsp | Smör |
200 g | Zucchini |
1 st | Paprika |
1 st | Gul lök |
400 g | Nötfärs |
Instructions
- Ingredienser: 400 g nötfärs 1 gul lök 1 paprika 200 g zucchini 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82% 1 burk stora vita bönor à 400 g 1 tsk salt 1 pressad vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater à 400 g ½ tsk sambal oelek 2 dl Arla Köket minifraiche 60 g rucola
- Skala löken.
- Kärna ur paprikan.
- Skär lök, paprika och zucchini i bitar.
- Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig.
- Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.
- Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av.
- Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek.
- Låt allt koka några minuter. Servera med minifraiche och rucolasallad.
- Receptet ska ge 4 portioner. Näringsvärden, per port inkl tillbehör: Energi: 390 kcal Protein: 34 g Kolhydrater: 24 g Fett: 14 g
[-Hide comments-]
Add a comment